Jak poslouchat mluvené meditace

Jak poslouchat řízené (mluvené) meditace - Musicavibra.czVeškeré meditace z dílny Musicavibra.cz obsahují podprahové frekvence alfa, některé skladby i úroveň théta. Pokud chcete mít zážitek, který je spojen s pozitivním vlivem na Vaši mysl, tělo i psychiku, doporučuji poslouchat vždy originální CD s minimálně středně kvalitními reproduktory nebo kvalitními sluchátky.

Poslech z reproduktorů v mobilních zařízeních, tabletů nebo notebooků podstatně snižuje kvalitu zvuku a pozitivní účinky frekvencí alfa a théta mohou úplně zaniknout.

Z toho důvodu nedoporučuji kopírování ani stahování meditací z internetu, dokonce ani poslech mých vlastních meditací na kanálu youtube. Při jakémkoliv ukládání do hudebních formátů youtube a jiných hudebních stránek se vytrácí kvalita a účinnost, a zanikají podprahové frekvence alfa a théta.

Jak poslouchat mluvené / řízené meditace?

Mluvené / řízené meditace jsou kombinací meditační hudby a mluveného slova. Pro jejich poslech je důležité si najít klidné a nerušené místo. Atmosféru při řízené meditaci si můžete podobně jako u meditační hudby zpříjemnit vonnou tyčinkou, aroma lampičkou nebo vykuřovadlem. V případě, že Vám to prostor umožňuje, udělejte si přítmí, posaďte se a zavřete oči.

U mluvených - řízených meditaci je nutné poslouchat text a nechat se jím vést. Představujte si vše, k čemu Vás meditace vybízí. Pokuste se udržet bdělost a koncentraci po celou dobu řízené meditace. Z tohoto důvodu doporučuji poslouchat řízené meditace pouze v sedě. Můžete tím předejít usínání nebo spánku během meditací. Po skončení meditace alespoň 5 minut relaxujte. 

Pokud v průběhu řízených meditací dosáhnete vnitřních poznání, můžete si je postupně zapisovat a po dalších meditacích porovnávat.

Zpět do obchodu