Jak poslouchat meditační hudbu

10724_240-180Veškerá meditační hudba z dílny Musicavibra.cz obsahuje podprahové frekvence alfa, některé skladby i úroveň théta. Pokud chcete mít zážitek, který je spojen s pozitivním vlivem na Vaši mysl, tělo i psychiku, doporučuji poslouchat vždy originální CD s minimálně středně kvalitními reproduktory nebo kvalitními sluchátky.

Poslech z reproduktorů v mobilních zařízeních, tabletů nebo notebooků podstatně snižuje kvalitu zvuku a pozitivní účinky frekvencí alfa a théta mohou úplně zaniknout.


Z toho důvodu nedoporučuji kopírování ani stahování hudby z internetu, dokonce ani poslech mých vlastních skladeb na youtube. Při jakémkoliv ukládání do hudebních formátů youtube a jiných hudebních stránek se vytrácí kvalita a účinnost, a zanikají podprahové frekvence alfa a théta.

 

Pro koho je meditační hudba určena?

musicavibra-jak-poslouchat-meditacni-hudbu---03

Meditační hudba je určena k meditacím a pro každého, kdo hledá psychickou rovnováhu, rovnováhu těla i duše, inspiraci, vnitřní klid, pozitivní náladu, uklidnění nebo jen vnitřní ztišení. Meditační hudbu doporučuji také pro každého, kdo má problémy se spánkem nebo usínáním. Může působit antidepresivně, proti špatným náladám a emocím. Meditační hudba pomáhá uniknout ze světa starostí, stresu a shonu do světa klidu, pohody a vnitřní fantazie. Při poslechu meditační hudby si vytváříme jedinečnou atmosféru prostředí, kde se cítíme lépe a klidněji. Meditační hudba je vhodná také pro práci masérů, terpeutů, instruktorů jógy, relaxačních cvičení, provozovatelů Spa nebo jako inspirativní či motivační hudba.

Jak poslouchat meditační hudbu při meditaci


Najděte si klidné a nerušené místo. Vypněte nebo ztište si mobilní telefon. Pro zpříjemnění atmosféry si můžete zapálit vonnou tyčinku nebo vykuřovadlo. Pokud je to možné, udělejte si přítmí. Posaďte se do pohodlného sedu (na židli nebo do lotosové pozice) a zavřete oči. V prvních minutách meditační hudby je vhodné se soustředit na svou přítomnost v těle a pozorovat svůj dech. Meditační hudba může vytvořit pomyslnou bariéru mezi vnitřním světem meditujícího a vnějším světem, a tím pomáhá udržet pozornost na sebe, na svou mysl a svůj přítomný okamžik.

Jak neposlouchat meditační hudbu


Meditační hudbu z dílny Musicavibra nedoporučuji poslouchat při řízení automobilu. Důvodem jsou frekvence alfa a théta, které mohou ovlivňovat pozornost při řízení!

 

 

 

Zpět do obchodu